RAUMAblogit Rakastui Raumaan

K A U P A L L I N E N Y H T E I S T Y Ö | Rakastunut Raumaan 

Olin vuosia virallisesti helsinkiläinen ja tein työtä, jossa reissasin ympäri Suomea. Aina kun minulta kysyttiin mistä olen kotoisin, sanoin olevani Raumalainen, joka asuu Helsingissä.

Kuusi vuotta sitten Helsingistä takaisin Raumalle veti kaipuu länsirannikolle sekä tarve pysähtyä ja hidastaa elämää. Näinä paluumuuttoa seuranneina vuosina en ole kertaakaan tosissani kaivannut takaisin Helsinkiin. Raumalla on kaikkea mitä ihminen tarvitsee, ja vähän enemmänkin.


Yksi Rauman erikoisuuksista on hyvä erikoisliikevalikoima. Tämän huomasi todella vasta, kun täältä muutti hetkeksi pois. Helsingissä asuessa tein parhaat shoppailulöydöt aina kotona Raumalla käydessäni. Täällä on laaja valikoimaa putiikkeja pienellä alueella. Harvoin isoistakaan ostoskeskuksista löytyy muuta kuin ketjumyymälöitä, pienet putiikit loistavat poissaolollaan. Raumalla ketjuliikkeet ja putiikit elävät sulassa sovussa keskenään ja täällä on hyvä tekemisen meininki. Olen onnekseni päässyt viime aikoina mukaan tähän meininkiin.

 

Raumalla liikkuessa ei voi olla huomaamatta liikkeiden ovissa Rakastunut Raumaan - tunnusta. Kyseessä on yritysten yhteisö, jonka toiminnan päämääränä on ylläpitää ja kehittää Rauman keskustan elinvoimaisuutta. Toiminta on saanut alkunsa 2000-luvun alussa ja mukana on jo yli 100 jäsentä. Yhteistyöstä syntyy muun muassa innovatiivista markkinointia, josta hyötyy koko yhteisö. 

Raumalaiset bloggaajat yhdistivät voimansa muutama vuosi sitten ja syntyi RAUMAblogit. Yhteisö koostuu bloggaajista sekä Instagramissa ja Youtubessa vaikuttavista Raumalaisista. Mukana on blogeja laidasta laitaan, muun muassa sisustusblogeja, lifestyleblogeja, ruokablogeja ja käsityöblogeja.
       

Itse liityin mukaan RAUMAblogi- yhteisöön muutama viikko sitten ja heti jäsenyyteni alkumetreillä pääsin viime lauantaina mukaan Rakastunut Raumaan- yhteisön järjestämälle kaupunkikierrokselle. Päivän aikana pääsimme piipahtamaan yritysten kulisseissa ja saimme lisätietoa Rakastunut Raumaan toiminnasta. 

Kirjoittelen myöhemmin lisää siitä mitä kaikkea näimme ja koimme, kun vierailimme näissä Rakastunut Raumaan yrityksissä:


Päivän aikana tapasimme työlleen omistautuneita yrittäjiä, kuulimme mielenkiintoisia tarinoita ja opimme paljon uutta. Ennen kaikkea taisimme kaikki Rakastua Raumaan hieman entistä enemmän. 


Kommentit

Suositut tekstit