Asuntomessujen kolme kiinnostavinta


Porin asuntomessut päättyivät tänään. Ne olivat itselleni ensimmäiset asuntomessut, joissa olen käynyt paikan päällä. Aina messut ovat olleet kesäsuunnitelmassa mukana, mutta aina ne ovat myös jääneet käymättä.

Tänä vuonna messut olivat niin lähellä, että sain itseni sinne raahattua. Tein täsmäiskun ennakolta kiinnostavimpiin kohteisiin. Kolmen kärki löytyi helposti: Bunkkeri, Villa Karhu ja Talo Haltiatar. Kaikissa oli ennakoperehtymisen perusteella jotain sisustuksellisesti kiinnostavaa.


Bunkkeri olisi ehdottomasti oma valinta, jos johonkin kohteista saisi omat kamansa kantaa ja asettua taloksi. Käytännöllinen se ei ehkä ole ja ikkunoista avautuva maisema voisi olla miellyttävämpi, mutta talossa oli sitä jotain rouheutta, joka sykähdytti. Sisustus oli Hakolan luovan johtajan Annaleena Hämäläisen käsialaa. Messuilla mukana ollut 3,5 - vuotias rankkasi upean "sateenkaarilampun" messujen kauneimmaksi esineeksi. 


Villa Karhu oli SPR Kontti myymälöiden tuotteilla sisustettu Porin kaupungin kohde. Vaatimaton ulkokuori hämäsi. Sisällä tunnelma oli upea tässä Frida Steinerin sisustamassa talossa. Erityisen upeaa on, että sisustuskierrätys pääsi näin hienosti esille messuilla. Itselle kierrätystavaroilla sisustaminen on lähellä sydäntä ja Villa Karhussa oli onnistuttu luomaan kodikas ja samalla tyylikäs miljöö kirppislöydöillä.



Talo Haltiatar on sisustettu oikealle perheelle aistiesteettömästi. Talo oli rohkealla tavalla erilainen. Puuta ei oltu säästelty, mutta tunnelma ei ollut yhtään mökkimäinen. Harmi, kun en saanut kuvia upeasta yhdistetystä keittiö ja oleskelutilasta, koska seuralainen alkoi tässä vaiheessa olla kyllästynyt koko touhuun. Kuvia löytyy Talo Haltiattaren sisutussuunnittelijan Paula Hellbergin sivuilta.

Nyt on asuntomessut nähty ja koettu. Villa Karhun pihalla oli porilaisella pontevuudella kyltti "Kyl oli komee. Tuuks uudestaan?" Ei minusta tämän kokemuksen perusteella vakiokävijää ehkä vielä saa, mutta paikallismurteella arvosanaksi messuille "ei huano". 

Kommentit

Suositut tekstit