Nukkumisjärjestelyjä

Meillä vanhempien makuuhuone on alhaalla kellarissa. Samassa tilassa on kodinhoitohuone, vaatehuone ja tulevaisuudessa myös sauna/kylpyhuone. Saunaprojekti odottaa sitä, että jostain kaivaisimme energian aloittaa taas remontointi.


Lapsella on oma makuuhuone yläkerrassa. Käytännössä olemme jompi kumpi, minä tai mieheni, nukkuneet lapsen kanssa yläkerrassa. Yöunet ovat talon aikuisilla olleet enemmän tai vähemmän huonoja yli kolme vuotta. Lapsi herää yleensä vähintään kerran yössä. Ja nukkuu erittäin levottomasti. 

Lasta ei uskalla jättää ylös yksin nukkumaan. Rappujen itsenäinen alastulo yöllä aikuisten luokse on vähän turhan vaarallista. Ja haluamme, että lapsi halutessaan pääsee yöllä aikuisen viereen.


Nyt päätimme, että teemme lapselle nukkumapaikan alas vaatehuoneeseen ja alamme kaikki nukkumaan omissa sängyissämme.  Vaatehuone on iso ja siellä oli juuri sopivasti tilaa sängylle.

Haimme SPR:n kirppikseltä vanhan laverisängyn 10 eurolla. Mitään muuta ei tätä projektia varten hankittu, joten jos tämä kokeilu ei onnistu, niin tappio ei ole valtaisa. 


Pehmoleluille laitettiin oma kori sängyn viereen ja vanha puulaatikko toimii iltasatukirjojen säilytyspaikkana. Vielä joku valaistusratkaisu täytyy keksiä, koska lapsi ei nuku, jos on pilkkopimeää. 

Tällä hetkellä tämä ratkaisu tuntuu hyvältä ajatukselta, koska lapsi voi halutessaan helposti tulla meidän viereen nukkumaan, mutta on kuitenkin sen verran kaukana, että emme herää jokaiseen risahdukseen. Nyt vaan peukut pystyyn, että kaikki nukkuisivat jatkossa paremmin.


Kommentit

Suositut tekstit