Kalkkimaalitesti

Rakastuin tähän vitriiniin ensi silmäyksellä. Mies ei. Ymmärrän kyllä, että hän ei heti nähnyt huonekalun kauneutta. Se oli vielä pari päivää sitten tummanruskea ja käsityöopettajan silmillä katsottuna aika huonossa kunnossakin. Hän siis näki mielessään hiomis- ja kunnostusurakan. Minun silmissäni taas näkyi uusi upea huonekalu mustana meidän olohuoneessa.


Itsekään en niistä pohjatöistä välitä niin ajattelin, että tässä olisi oiva kohde kokeilla kalkkimaalia. Toimiiko se todella niin kuin kehutaan. Torstaisin olemme tyttären kanssa illan kahdestaan kotona ja päätin toteuttaa tämän projektin silloin.



Töiden jälkeen K-Rautaan, puteli kotiin ja eikun hihat heilumaan. Maali todella peitti ja yksi kerrros riitti. Aloituksesta kolmen tunnin päästä meillä oli uusi upea vitriini olohuoneessa stailattuna. Laitoin miehelle varoitusviestin "ollaan täällä vähän järkkäilty, mut jos et tykkää niin palautetaan kaikki ennalleen"


Tyttäremme osallistui sekä maalaukseen että stailaukseen. Hänen ideansa oli luonnon kukat, ne hänen mielestään kruunaavat kokonaisuuden. Minä olen samaa mieltä. Ja mieskin hyväksyi lopputuloksen. 

Kommentit

Suositut tekstit