Sisustusongelma nro 2: sohva

K A U P A L L I N E N Y H T E I S T Y Ö | Sisustustalo Kodinonni 

Olen aina ollut kiinnostunut sisustamisesta. Oma tyylini sisustaa on kypsynyt vuosien varrella. Kotonamme on muutamia kalusteita, jotka ovat kulkeneet mukana kodista toiseen. Tähän kotiin muuttaessamme emme ostaneet uusia huonekaluja, koko koti sisustettiin jo olemassa olevilla tavaroilla.


Tykkään käyttää sisustuksessa vanhoja kierrätyskalusteita, koska niillä saa kotiin persoonallista ilmettä. Kodikkuus tulee uuden ja vanhan sopivasta suhteesta. Sohva, sänky ja kodin tekstiilit ovat sellaisia, jotka haluan ostaa uutena. Kaikissa uusissa hankinnoissa korostan ajattomuutta,  kun kotiin jotain uutta hankitaan niin sen pitää kestää aikaa. 


Edellisessa postauksessa kerroin, että olen viime aikona kriiseillyt olohuoneemme kanssa. Olen paikallistanut kolme sisustusongelmaa, joita olen alkanut selvittämään yhteistyössä Sisustustalo Kodinonnen kanssa. Olohuoneen sisustusonglema nro 1 oli tapetti ja nro 2 on sohva. 

Vanhan sohvamme suurin ongelma on, että se on liian iso lähes miten päin vain sen huoneeseen laittaa. Ja kuitenkaan emme kaikki mahdu sohvalle samaan aikaan. Lisäksi sohva alkaa olla aika kulahtanut, koska se on ollut jo vuosia hyvin ahkerassa käytössä. 


Kodinonnessa tämä ongelma nro 2 ratkesi lähes itsestään. En muistanut, että Kodinonni on myös uskomattoman hyvä huonekaluliike, koska yleensä siellä käydessäni ihastelen ihania piensisustusesineitä, kuten  House Doctorin ja TineKn tuotteita.  Mutta piensisustustuotteiden lisäksi liikkeestä löytyy laaja valikoima kalusteita mm.  kotimaisia laadukkaita sohvia ja nojatuoleja sekä monia jo klassikoksi muodostuneita pohjoismaisia tuotemerkkejä.

Kodinonni saa asiakkailtaan kiitosta siitä, että he antavat sisustusneuvontaa ja paneutuvat jokaisen asiakkaan ongelmaan, olivat ne sitten pieniä yksityiskohtia tai suurempia kokonaisuuksia. Tämän vuoksi tykkään itsekin asioida liikkeessä. Arvostan asiakkaana sitä, että saan yhdessä henkilökunnan kanssa pohtia omia valintoja.  

Kodinonnessa kerrottiin, että usein asiakkaat tulevat etsimään esimerkisi harmaata sohvaa. Ammattilainen kuitenkin vinkkaa, että sohvan väriin ja kankaakseen kannattaa keskittyä vasta viimeisenä. Ensin on löydettävä sohva oikealla mitoituksella, tyylillä ja mallilla, joka täyttää sohvalle asetetut toiveet. Kun nämä kriteerit täyttävä sohva on löytynyt, voi  kankaan ja värin valita laajasta valikoimasta. 


Liikkeessä on esillä useita upeita sohvia, mutta sydämeni suli liikkeen perällä poistomyynnissä olleeseen mallikappaleeseen. Se on klassikko ” Howart”- malli, joka on juuri täydellisen kokoinen meidän olohuoneeseen.  Lisäksi sohva täytti sille asetetun tärkeimmän kriteerin; käsinojan pitää olla mukava pään alla, koska meillä sohvalla löhötään useammin kuin istutaan. Värikin sattui olemaan meille täydellinen tummanharmaa, joten sohva sai meiltä uuden kodin ja liikkeeseen saatiin tilaa uutuksille. Kätevästi sille järjestyi kotiinkuljetuskin.

Kommentit

Suositut tekstit